fbpx

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnalla tarkoitetaan urheilijoiden tarpeisiin suunniteltua hierontaa. Urheiluhieronta keskittyy lihasten valmistautumiseen ennen urheilusuoritusta, tehokkuuden lisäämiseen suorituksen aikana ja nopeampaan palautumiseen suorituksen jälkeen. Hieronnan tyyppi vaihtelee lajin, urheilijan yksilöllisten tarpeiden ja sen mukaan, onko kyseessä ennaltaehkäisevä vai korjaava hieronta.

 

Urheiluhieronta voi sisältää useita erilaisia ​​tekniikoita, kuten syväkudoshierontaa, venyttelyä, lihaskalvoterapiaa ja triggerpisteterapiaa. Näillä tekniikoilla pyritään parantamaan lihasten joustavuutta, vähentämään lihasjännitystä ja -kipua sekä edistämään lihasten nopeampaa palautumista rasituksen jälkeen. Urheiluhieronta voi myös ehkäistä vammoja.

 

Jos harkitset urheiluhierontaa, on tärkeää valita koulutettu ja kokenut urheiluhieroja, joka tuntee urheiluvammojen ehkäisyn ja hoidon sekä ymmärtää urheilijan fysiologian ja anatomian. Ennen hieronnan aloittamista on hyvä keskustella hierojan kanssa tavoitteistasi, mahdollisista kipupisteistä sekä hieronnan halutusta intensiteetistä ja tavoitteista.